SI / EN

Expo Dubaj 2020

V okviru Regionalnega skrbništva na področju internacionalizacije in tujih neposrednih investicij se je RRA Zasavje na svetovni razstavi Expo 2020 Dubaj udeležila investicijske konference AIM (Annual Investment Meeting) ter okroglih miz na temo start up podjetij, pametnih mest prihodnosti ter priložnosti razvoja malih in srednjih podjetij. "AIM sodi med vodilne svetovne naložbene platforme, ki združujejo globalno investicijsko skupnost, vanjo pa je vključenih 160 držav" je povedal strokovni sodelavec RRA Jernej Lipar in dodal, da so se v Dubaju udeležili tudi Poslovnega foruma na slovenskem paviljonu ter konference na temo krepitve inovativnih ekosistemov in naprednih digitalnih tehnologij.

Na Poslovnem forumu so predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo predstavili vlogo MGRT pri podpori visokotehnoloških podjetij in programe Načrta za okrevanje in odpornost, ki so primerni za sodelovanje visokotehnoloških podjetij. Direktorica Slovenskega podjetniškega sklada je predstavila vlogo sklada pri podpori podjetij, direktor Gospodarske zbornice Slovenije pa njihovo vlogo pri internacionalizaciji.


Prisotni smo bili tudi na konferenci na temo krepitve inovativnih ekosistemov in naprednih digitalnih tehnologij »Strengthening the Blockchain Ecosystems in the Spirit of Sustainable Future Collaboration«, ki jo na slovenskem paviljonu organiziral MGRT. Omenjeno področje bo tudi eno izmed fokusnih področij nadaljnjih aktivnosti na slovenskem paviljonu po zaključku Expo Dubaj 2020. Paviljon ima tako potencial, da postane povezovalna točka inovativnih startupov, odločevalcev in predstavnikov držav na tem delu sveta.


     





Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.