SI / EN

Evropska sredstva za proizvodnjo električne energije iz vetrnih elektrarn in malih hidroelektrarn

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za »Javni razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših objektov za proizvodnjo električne energije iz vetrnih elektrarn in malih hidroelektrarn«. Skupaj so za izvedbo razpisa namenjeni 4 milijoni evrov, ki jih bo prispeval Kohezijski sklad.

Sredstva javnega razpisa, ki bo Ministrstvo za infrastrukturo objavilo predvidoma konec prihodnjega tedna, bodo namenjena gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom posameznikom ter zadrugam za sofinanciranje projektov gradnje novih manjših objektov za proizvodnjo električne energije iz vetrnih elektrarn in malih hidroelektrarn. Rezultat ukrepa bo povečanje deleža rabe bruto končne energije iz obnovljivih virov energije v porabi električne energije.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo




V
ir: EU skladi




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.