SI / EN

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva (29. november 2018)

Dan odprtih vrat je enkratni vseslovenski enodnevni dogodek, ko slovenska podjetja odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju. Projektu se kot partnerji pridružujejo Zavod RS za zaposlovanje, Zavod RS za šolstvo ter Center RS za poklicno izobraževanje.


Glavni cilji Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva:
  • omogočiti mladim in njihovim staršem spoznavanje perspektivnih poklicev, ki jih naše gospodarstvo potrebuje,
  • ponuditi učencem zaključnih razredov osnovnih šol in njihovim staršem več informacij o naravi dela in procesih v realnih delovnih okoljih v regiji, kjer živijo,
  • razbiti stereotipe o manj in bolj priljubljenih oziroma spoštovanih poklicih.


Več o dogodku je na voljo na spletni strani GZS Zasavje.
 

Zasavska podjetja, ki bodo mladim odprla svoja vrata:

FORSTEK d.o.o.
ETI PROPLAST d.o.o.
BARTEC VARNOST d.o.o.
XELLA porobeton SI, d.o.o.
STEKLARNA HRASTNIK d.o.o.
DEWESOFT d.o.o.
 

Mladi imajo tudi možnost pridobitve kadrovskih štipendij, ki jih sofinancirajo delodajalec, država in Evropski socialni sklad, preko Regionalne razvojne agencije Zasavje (t.i. REGIJSKA ŠTIPENDIJSKA SHEMA ZASAVJE).
Višina povprečne štipendije za dijake se giblje med 150 in 200 €, za študente med 200 in 250 €. Delodajalci štipendista po zaključku izobraževanja zaposlijo na ustreznem delovnem mestu za najmanj eno leto.

Več o sofinanciranih kadrovskih štipendijah je na voljo na tej povezavi.







Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.