SI / EN

5. srečanje projektnih partnerjev v okviru projekta PRONACUL

Univerza v Novem Sadu, Fakulteta za znanost, je v sodelovanju z vodilnim partnerjem, Regionalno razvojno agencijo Zasavje, organizirala 5. srečanje projektnih partnerjev v okviru projekta PRONACUL. Srečanje je bilo 23. februarja 2022 v Novem Sadu po hibridnem modelu, v živo in po spletu preko Zoom-a. Regionalna razvojna agencija Zasavje je predstavila podroben pregled poteka projekta – analizo delovnih paketov, aktivnosti, rezultatov, nalog in rokov za prihodnje aktivnosti v smislu doseganja kazalnikov ter finančnih vidikov projekta s posebnim poudarkom na pregledu uveljavljanja stroškov za vsakega projektnega partnerja posebej.
 
Drugi dan, 24. februarja 2022, smo si v sklopu študijskega obiska ogledali pilotno območje - nacionalni park Fruška gora s poudarkom na prenosu dobrih praks na področju kulturne dediščine. Obiskali smo kraj Sremski Karlovci, kulturno in turistično središče Fruške gore. Turistični vodič je udeležnce popeljal na ogled Eco-centra Radulovački in v muzej čebelarstva in vinarstva, k itudi predstavlja primer dobre prakse na tem območju. Nato je sledil voden ogled samostana Velika Remeta in spominskega kraja iz druge svetovne vojne, imenovanega Svoboda, ki se nahaja v samem osrčju nacionalnega parka. Študijsko pot smo zaključili s krajšim sprehodom po gozdu do kulturne znamenitosti Vrdnički stolp.





Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.