SI / EN

11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

Na  Inštitutu »Jožef Stefan« bo med 8. in 12. oktobrom 2018 v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij potekala že 11. Mednarodne konferenca o prenosu tehnologij. Letošnja konferenca je namenjena spodbujanju sodelovanja med raziskovalci in podjetniki in bo potekala v okviru multikonference Informacijska družba 2018 (Information Society 2018).

Na konferenci bodo predvidoma obravnavane sledeče tematike:
    • kako lahko KET Tehnološki centri (KET TC) pomagajo posodobiti evropsko industrijsko osnovo za premik v bolj zeleno gospodarstvo in spodbuditi razvoj popolnoma novih industrij?
    • kako lahko KET TC pomaga premostiti evropsko "Dolino smrti"?
    • kako povečati s KET povezano proizvodnjo v EU in kako lahko KET TC in industrija bolje sodelujejo pri povečanju izkoriščanja patentov znotraj EU?

V okviru konference bodo potekali tudi R2B sestanki med predstavniki podjetij in raziskovalci, ki predstavljajo temelj za prehodne sinergije za prenos inovacij v gospodarstvo. Večina preteklih udeležencev je s področij ICT, fizike, materialov, okolja, robotike, biotehnologije ter proizvodnje. Na sestanke se lahko prijavite najkasneje do 3.10.2018 na tem naslovu.

Tudi letošnja 11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij – 11. ITTC organizira Tekmovanje za najboljšo inovacijo v letu 2018 na javnih raziskovalnih organizacijah. Prijavitelji bodo lahko svoje ideje predstavili ocenjevalni komisiji, ki jih bo v skladu z vnaprej objavljenimi kriteriji ter osebno predstavitvijo inovacije (Pitchi) ocenila in izbrala zmagovalca, ki bo prejel denarno nagrado.

Na konferenco se lahko brezplačno prijavite na tem naslovu.

Več informacij o konferenci vas čaka na uradni spletni strani 11. ITTC konference.

Za več informacij se lahko obrnete na elektronski naslov tehnologije@ijs.si.


Vljudno vabljeni!








Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.