SI / EN

Imaš idejo, kako rešiti sodobne okoljske izzive slovenskih mest?

Climathon je globalni dogodek, ki se hkrati izvaja v 110 mestih po svetu, in na katerem udeleženci skupaj razvijate rešitve za izzive s katerimi se soočajo mesta zaradi podnebnih sprememb. Climathon pomeni 24 ur intenzivnega premisleka in timskega dela. 24 ur pospešenega bitja srca, adrenalina in kreiranja vizije za prihodnost Ljubljane.
 
KDAJ: petek 27.10. 2017 od 16:00 do sobote 28.10.2017 do 16:00
 
KJE: LJUBLJANA: Okoljski center, Trubarjeva c. 50, 1000 Ljubljana
        MARIBOR: Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, 2000 Maribor
 
Sprejmi enkraten izziv in postani del 24-urnega globalnega dogodka, ki hkrati poteka v 112 mestih po vsem svetu, med drugim v Washingtonu, Hong Kongu, Londonu in Berlinu.

Letošnji izziv se nanaša na področje krožne ekonomije v urbanih okoljih. Kako na lokalnem nivoju zmanjšati ali ponovno uporabiti odpadke, proizvedene iz bioloških in organskih virov.

Imaš idejo? Poznaš rešitev? Še ne, a bi jo želel razviti v družbi strokovnjakov in posameznikov, ki verjamemo v Ljubljano in Maribor kot mesto zelene prihodnosti?

Poleg raznolikih predavanj in timskega iskanja inovativnih rešitev pričakuj sproščeno druženje in navdihujoč program.

Udeležba je brezplačna, hrana zagotovljena.


Prijavi se na in se odloči za 24 ur, zaradi katerih bo tvoj konec tedna bolj pisan, Maribor in Ljubljana pa bosta bolj zelena.
 
 

Udeležba je brezplačna, prijavite se tukaj:
-          za Maribor https://climathon.climate-kic.org/maribor

-           za Ljubljano  https://climathon.climate-kic.org/ljubljana

 
 
Več informacij najdete tukaj (Maribor) in tukaj (Ljubljana).



Vir: Center odličnosti nizkoogljične tehnologije





Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.