SI / EN

Vlada Republike Slovenije obiskala Zasavje

Danes, 5. decembra, se je v Zasavju mudila Vlada Republike Slovenije. Uvodoma so se predsednik vlade dr. Miro Cerar, ministri in državni sekretarji posameznih ministrstev udeležili posveta z naslovom »Zasavje – regija startupov«, nadaljevali z obiski zasavskih podjetij, institucij na področju sodstva, zdravstva, izobraževanja ter se sestali z zasavskimi župani. Vladni obisk se je v Zagorju ob Savi zaključil z Regionalnim razvojnim dialogom za Zasavje.


Vlada je obisk po dopoldanskem posvetu nadaljevala v zasavskih podjetjih Steklarna Hrastnik, ETI Izlake, Tevel, TKI Hrastnik, Chipolo, Kovit projekti, Forstek in CEROZ Zasavje. Posamezni resorni ministri in državni sekretarji so se sestali tudi z vsemi tremi zasavskimi župani, načelniki upravnih enot, obiskali Finančni urad Hrastnik, Okrajno sodišče v Trbovljah, Splošno bolnišnico Trbovlje ter se sestali z direktorji zasavskih zdravstvenih domov.

Del vladne delegacije je obiskal institucije formalnega (GESŠŠ Trbovlje, STPŠ Trbovlje, OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje) ter neformalnega izobraževanja (Mladinski center Zagorje ob Savi).
Minister za kulturo, Anton Peršak, je obiskal Virtualni muzej rudarstva (4. dritl), Alenka Smerkolj, ministrica brez resorja, pristojna za razvoj, strateške projekte in kohezijo, pa se je sestala s predsednico GZS Območne zbornice Zasavje, mag. Stašo Baloh Plahutnik, na temo koriščenja evropskih sredstev v regiji.

Obisk se je zaključil z Regionalnim razvojnim dialogom za Zasavje, ki so se ga udeležili predsednik Vlade RS, ministri in državni sekretarji, zasavski poslanci, župani, predstavniki lokalnega gospodarstva, podpornega okolja in nevladnih organizacij.

Posnetek zaključnega dogodka je na voljo na tej povezavi, posnetek srečanja zasavskih županov z ministrom za javno upravo, g. Koprivnikarjem, pa na tej povezavi.




RRA Zasavje (info@rra-zasavje.si)





Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.