SI / EN

Večja zaposljivost mladih v Zasavju

Projekt za večjo zaposljivost mladih »KLJUČ« koordinira Mct Mladinski Center Trbovlje, v njem pa poleg Razvojne agencije Kozjansko, Mladinski Center Zagorje in ŠMOCL iz Laškega ter Katapulta, sodeluje tudi RRA Zasavje.

Projekt se izvaja med 15.9.2016 in 15.9.2018, sredstva za izvajanje pa so namenjena preko Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport iz Evropskega socialnega sklada (Javni razpis za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost 2016 – 2018).

Projekt se izvaja v Zasavski in Savinjski regiji, njegov glavni namen pa je dvig zaposljivosti in zaposlenosti mladih (15 – 29 let), vključno z ranljivimi skupinami (NEET, dolgotrajno brezposelni itd.) preko metod mladinskega dela (usposabljanja mehkih veščin), specifičnih usposabljanj (odgovor na potrebe gospodarstva) ter reševanja izzivov podjetij s ciljem zaposlitve.

Prispevek iz Slovenske kronike na RTV Slovenija (z dne 6.3.2017) je na voljo na tej povezavi.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.