SI / EN

Včeraj se je v Trbovljah sestal Razvojni svet zasavske regije

Včeraj, 15.6.2017, se je v sejni dvorani Občine Trbovlje na 8. redni seji sestal Razvojni svet zasavske regije. Sejo je vodila podpredsednica sveta, ga. Jasna Gabrič, udeležilo pa se je je 14 članov.
 
Člani so na seji potrdili članstvo dveh novih članov, g. Petra Časa in g. Sandija Grma, ter novega predsednika, g. Matjaža Švagana.
 
Na seji je svet obravnaval in potrdil letno poročilo o izvajanju Regionalnega razvojnega programa 2014 – 2020 za leto 2016, ki sta ga predstavila Aleš Zaletel (RCR d.o.o.) in Tadej Špitalar (RRA Zasavje). Slednji je članice in člane sveta informiral tudi o trenutni situaciji glede Dogovora za razvoj regij ter aktualnimi aktivnostmi Regionalne razvojne agencije Zasavje.
 
Jasna Gabrič, predsednica Sveta zasavske regije, je članice in člane seznanila s poročili zadnjih dveh sej Sveta zasavske regije ter poročili zadnjih dveh sej Razvojnega sveta kohezijske regije Vzhodna Slovenija.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.