SI / EN

Vabilo k udeležbi na dogodku 3daysofdesign in razstavi slovenskih izdelkov (Kopenhagen, Danska 23.–25. maj 2019)


SPIRIT Slovenija, javna agencija in Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu od 23. do 25. maja 2019 pripravlja udeležbo slovenskih podjetij na dogodku 3daysofdesign, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem.

Gre za visoko kvalitetno razstavo s področja vrhunskega oblikovanja. Primarno je dogodek namenjen za obiskovalce kot so arhitekti, oblikovalci, novinarji, blogerji, distributerji, agenti in kupci.
Slovenska razstava v okviru dogodka bo potekala od 23. do 25. maja v Sunday-S Gallery, ki bo v ta namen posebej preurejena za predstavitev slovenskega oblikovanja in izdelkov. Slovenska razstava bo v času dogodka obiskana tudi s strani delegacije arhitektov in mednarodnih novinarjev.

Dogodek je tudi prodajno usmerjen, zato se pričakuje, da podjetja ali posamezniki aktivno sodelujejo tudi v okviru spremljajočih dogodkov, kjer imajo možnost spoznati potencialne nove naročnike in/ali zagotoviti večjo prepoznavnost svojih izdelkov.

Za visoko kvalitetno razstavo so potencialno zanimivi slovenski izdelki, ki jih odlikuje visoka estetska dovršenost, ekskluzivnost in kvaliteta ter, ki se nanašajo predvsem na področje razsvetljave, pohištva in notranje opreme in navdihujoče koncepte življenjskega sloga.
 
Prijava: do ponedeljka, 18. februarja 2019 preko elektronske prijavnice v angleškem jeziku.
 
SPIRIT Slovenija in Veleposlaništvo RS na Danskem krijeta stroške 4-dnevnega najema galerije, prijavnino veleposlaništva za sodelovanje na dogodku, danskega kuratorja razstave, ki bo razstavo primerno oblikoval zahtevam nordijskega trga in razvoj koncepta razstave, materiale za postavitev razstave s prilagoditvami, pogostitev tekom dogodka ter organiziranega obiska danskih novinarjev in arhitektov.
 
Udeleženci si krijejo stroške prevoza izdelkov, ki se bodo predstavljali v okviru razstave in prevoza drugega materiala v Kopenhagen (organiziran bo skupni prevoz), stroške lastnega prevoza in hotelske namestitve.
Vsako sodelujoče podjetje prav tako krije stroške kotizacije, ki je prijavnina danskemu organizatorju. Višina kotizacije je odvisna od  velikosti in letnega prihodka podjetja, in sicer:
  • Kotizacija za podjetja, kjer število zaposlenih ne presega 10 ter prihodki podjetja ne presegajo 1.000.000,00 EUR = 7.500,00 DKK oz. cca. 1.000 EUR
  • Kotizacija za podjetja, kjer število zaposlenih ne presega 100 ter letni prihodki podjetja ne presegajo 40.000.000,00 EUR = 15.000,00 DKK oz. 2.000 EUR
  • Kotizacija za podjetja, kjer število zaposlenih presega 100 ter so letni prihodki podjetja večji od 40.000.000,00 EUR = 37.500,00 DKK oz. 5.000 EUR

Dodatne informacije:
Nina Krtelj, Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, tel. 00 45 33 73 01 22, e-mail: nina.krtelj@gov.si.
Mojca Bec Inkret, SPIRIT Slovenija, tel. 01 53 09 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.


     




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.