SI / EN

V Hrastniku se je sestal Svet zasavske regije

V ponedeljek, 29.5., je na Občini Hrastnik potekala 81. seja Sveta Zasavske regije, na kateri so bili prisotni vsi člani Sveta regije, predsednica Jasna Gabrič, Matjaž Švagan in Miran Jerič, zasavski poslanci Irena Grošelj Košnik, Vojka Šergan in Ivan Hršak ter poročevalci dr. Barbara Lampič (Filozofska fakulteta), Duška Radovan (Direktorat za regionalni razvoj), Helena Požun, Rok Zupanc (direktor CSD Trbovlje), Slavi Gala (predsednica partnerstva LAS Zasavje).

Na seji se je opravil pregled realizacije sklepov 80. seje, ki so se nanašali na težave pri zagotavljanju zdravniške oskrbe in nujne medicinske pomoči v Zasavju. S strani zasavskih poslancev je bilo zagotovljeno, da se na teh področjih pripravljajo spremembe predpisov o zagotavljanju nujne medicinske pomoči in specializaciji zdravnikov, ki bodo odpravile težave ali pa jih vsaj omilile. Dr. Barbara Lampič in ga. Duška Radovan sta predstavili projekt o celoviti metodologiji za izdelavo aplikacije za evidenco degradiranih površin, ki jih je veliko tudi v Zasavju zaradi posledic rudarjenja. Aplikacija bo omogočila boljši pregled nad površinami in pripomogla k njihovi sanaciji ter revitalizaciji, kar je tudi cilj države in lokalnih skupnosti. Ga. Helena Požun je predstavila svoj projekt za ustanovitev Zasavskega dnevnega centra za otroke in mladostnike, s katerim bi se nudila psihosocialna podpora otrokom in mladostnikom iz socialno šibkih družin in ranljivejših skupin prebivalstva. Svet regije je izrazil vso podporo projektu in ge. Požun, vendar ji zaradi slabega finančnega položaja občin, ki je posledica nezadostnega financiranja s strani države, finančne pomoči ni mogel ponuditi. Predlagal ji je, da pri Regionalni razvojni agenciji Zasavje poizve, če lahko za ustanovitev dnevenga centra pridobi državna ali evropska sredstva. G. Rok Zupanc pa je predstavil osnutek Regijskega izvedbenega načrta na področju socialnega varstva 2017-2018. Svet regije je podprl program Območni obrtni zbornici Hrastnik za delovanja partnerstva LAS v letu 2017 ter potrdil g. Matjaža Švagana za podpredsednika Sveta regije.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.