SI / EN

Usposabljanje na delovnem mestu 2017/18 na RRA Zasavje

Datum objave: 1.8.2017



Regionalna razvojna agencija Zasavje nudi priložnost za sodelovanje v sklopu programa Usposabljanje na delovnem mestu 2017/18. Program sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Program se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike cilja Naložbe za rast in delovna mesta za programsko obdobje 2014 - 2020, v okviru 8. prednostne osi: Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile, prednostne naložbe 8.1. Dostop do delovnih mest za iskalce zaposlitve in neaktivne osebe, vključno z dolgotrajno brezposelnimi in osebami, ki so oddaljene od trga dela, tudi prek lokalnih pobud za zaposlovanje in spodbujanjem mobilnosti delavcev 12 in specifičnega cilja 8.1.1. Povečanje zaposlenosti brezposelnih, še posebej starejših od 50 let, dolgotrajno brezposelnih in tistih z izobrazbo pod ISCED 3.

Udeleženec bo sodeloval pri pripravi projektnih idej z različnih področij.

V program UDM 2017/18 bo ZRSZ vključeval brezposelne osebe, ki so:
- starejše od 50 let in so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb najmanj 3 mesece,
- stare 30 let in več in dolgotrajno brezposelne, oziroma so v evidenci brezposelnih oseb prijavljene vsaj 12 mesecev,
- stare 30 let in več in imajo končano največ osnovnošolsko izobrazbo (ISCED 2) ter so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb najmanj 3 mesece,
- posamezniki, ki se vključujejo na trg dela po zaključenem programu socialne aktivacije, oziroma so v določenem obdobju v večjem delu zastopane v evidenci brezposelnih oseb.

Zavod bo pri vključevanju oseb iz ciljnih skupin, ob upoštevanju poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in osebnih kompetenc kandidatov, dajal prednost:
- osebam, ki v zadnjih 2 letih še niso bile vključene v noben program,
- osebam z večjimi možnostmi za uspešen zaključek programa,
- osebam z večjimi možnostmi za nadaljevanje zaposlitve po zaključku programa,
- osebam s socialnimi in zdravstvenimi ovirami,
- osebam, ki so dlje časa prijavljene med brezposelnimi pri Zavodu.

Predviden termin sodelovanja:
16.8. - 16.11.2017 (oz. takoj po podpisu Zaposlitvenega načrta udeleženca in Pogodbe o vključitvi udeleženca v program UDM 2017/18 na ZRSZ ter opravljenem zdravniškem pregledu).
 
Prijava je mogoča preko spletne prijavnice.

Rok za prijavo: ponedeljek, 7.8.2017
 




Več informacij:
Tjaša Polc, strokovna sodelavka za človeške vire
tjasa.polc@rra-zasavje.si
0838 49 500 ali 070 789 032




V besedilu uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.









Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.