SI / EN

Območje HRT bogatejše za več kot milijon evrov

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na svoji spletni strani objavilo rezultate Javnega razpisa za sofinanciranje začetnih investicij podjetij ter ustvarjanja novih delovnih mest na območju občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje za leti 2018 in 2019 - 5JR HRT.

Predmet javnega razpisa je bilo sofinanciranje začetnih investicij v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva na območju občin Hrastnik, Trbovlje in Radeče, ki so bila  povezana z:
- vzpostavitvijo nove poslovne enote;
- razširitvijo zmogljivosti obstoječe poslovne enote;
- diverzifikacijo proizvodnje ali storitev poslovne enote na proizvode in storitve, ki jih na upravičenem območju poslovna enota prej ni proizvajala oziroma izvajala; ali
- bistveno spremembo proizvodnega ali storitvenega procesa v obstoječi poslovni enoti.

Rok za prijavo na razpis je bil 12.3.2018 do 12. ure. Na razpis je prispelo 22 vlog, po opravljenem ocenjevanju pa je bilo potrjenih 6 projektov v skupni vrednosti celotnih razpisanih sredstev 1.270.755,00 EUR.

Več o rezultatih razpisa, najdete tukaj.







Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.