SI / EN

Nova investicija in delovna mesta v Zasavju


V četrtek, 31. maja 2018, je občina Zagorje ob Savi predstavila novo, kar 4 milijone vredno investicijo, ki bo regiji prinesla približno 80 novih delovnih mest. Podjetje Termit bo namreč v Zagorju ob Savi postavilo novo proizvodno halo v Ekonomsko-poslovni coni Zagorje ter s tem pripomoglo k razvoju občine Zagorje ob Savi, kot tudi zasavske regije. Investicija bo s 600 tisoč evri podprta tudi s strani države, občina Zagorje ob Savi pa je podjetju ponudila 5-letno brezplačno uporabo stavbnega zemljišča.

Investicijo podjetja je v Weinbergerjevi hiši v Zagorju predstavil direktor podjetja Termit Anton Serianz. Predstavitve investicije in podpisa pogodbe so se udeležili tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, direktor Regionalne razvojne agencije Zasavje Tadej Špitalar, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti ter poslanec Marjan Dolinšek.

Nova investicija v zasavski regiji je dokaz uspešnega dela in povezovanja med državo in lokalno skupnostjo.

        

        

       

      

       

       

         




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.