SI / EN

Najboljši v Zasavju je KOC steklar

Kampanja »EU projekt, moj projekt« je del vseevropske kampanje »Evropa v moji regiji«, ki se odvija pod okriljem Evropske komisije in poteka po večini držav članic. Preko nje lahko spoznavate sofinancirane projekte po celi Evropski uniji.

V zasavski regiji je bil v sklopu kampanje izglasovan projekt na predlog Aleša Vidmarja- »Kompetenčni center za razvoj kadrov v steklarstvu - KOC steklar«.

V Steklarni Hrastnik se je namreč v usposabljanje na delovnem mestu vključilo 456 ljudi. S pomočjo projekta se je uspešnost proizvodnje v programu namizno steklo ter v Specialu povečala za pet odstotkov

Predstavitev nagrajenega projekta navaja: »Hrastniški steklarji zdaj precej hitreje menjajo orodja, tehničnih zastojev je manj, za polovico so zmanjšali nadurno delo, znižali stroške popravil orodja za 67 odstotkov, bolniško odsotnost pa z osem na 5,6 odstotka. Velik poudarek je bil na usposabljanju notranjih mentorjev, ki so z notranjim prenosom znanja usposobili širše število zaposlenih in vzpostavili prakso notranjega prenosa znanja.«

Okvirna vrednost projekta: 262.000 evrov
Okviren EU prispevek (Evropski socialni sklad): 169.000 evrov
 
 
 
Vir: EU skladi




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.