SI / EN

Najava Javnega razpisa za izbor operacij

Ministrstvo za kulturo bo 2. 12. 2016 v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani ministrstva objavilo: JAVNI RAZPIS ZA IZBOR OPERACIJ »Podporno okolje za delovanje na področju kulture«.

Javni razpis je namenjen vključitvi ciljne skupine: brezposelni in neaktivni.

Vsebinska sklopa javnega razpisa in upravičeni prijavitelji:

Sklop 1: Sofinanciranje zaposlitev oseb iz ciljne skupine za obdobje najmanj enega leta.
Upravičeni prijavitelji so: nevladne kulturne organizacije, javni zavodi, katerih ustanoviteljica je lokalna skupnost, in javne agencije, ki so registrirane za opravljanje kulturno-umetniških dejavnosti ter posredovanje kulturnih dobrin v Sloveniji, ter delujejo na področju razpisa in izpolnjujejo splošne in posebne pogoje za sodelovanje na razpisu.

Sklop 2: Sofinanciranje usposabljanj na področju kulture z vključitvijo oseb iz ciljne skupine v kulturne projekte izvajalcev, ki se prijavijo na javni razpis.
Upravičeni prijavitelji so: nevladne kulturne organizacije, javni zavodi in javne agencije, ki so registrirane za opravljanje kulturno-umetniških dejavnosti ter posredovanje kulturnih dobrin v Sloveniji, ter delujejo na področju razpisa in izpolnjujejo splošne in posebne pogoje za sodelovanje na razpisu.


Razpis bo odprt do 6. 1. 2017.



Vir: www.mk.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/7176/






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.