SI / EN

Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju od 2016 do 2018

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju od 2016 do 2018«. Projekt v vrednosti 3,4 milijona evrov, ki se bo izvajal v letih 2016, 2017 in 2018, v 80 odstotkih finančno podpira Evropski socialni sklad.

Namen projekta je usposabljanje strokovnih delavcev na področju pred-univerzitetnega izobraževanja zaradi krepitve kompetenc, ki so se, zaradi nenehnih sprememb narave vzgojno izobraževalnega dela, izkazale kot pomembne za kakovostno vzgojno-izobraževalno delo. To so podjetništvo in podjetnost, vseživljenjsko učenje, vseživljenjska karierna orientacija, jezikovne kompetence učiteljev in vzgojiteljev, itd. Na ta način bodo implementirani modeli dobrih učnih praks, razvitih v obdobju 2007–2013, v večje število vzgojno izobraževalnih zavodov, ki bodo hkrati tudi nadgrajeni z možnostmi, ki jih sodobna tehnologija zagotavlja pri uveljavljanju učinkovite personalizacije in individualizacije. Uporabljeni bodo tudi inovativni pristopi, ki bodo usmerjeni na področja pismenosti, učnih težav in pridobivanja poklicnih strokovnih znanj, na katerih mladi izkazujejo slabše dosežke.

Več informacija bo na voljo na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.