SI / EN

Javno povabilo Usposabljanje na delovnem mestu 2017/2018

Zavod RS za zaposlovnaje je v ponedeljek, 17.7.2017, na njihovi spletni strani objavil Javno povabilo delodajalcem za izvedbo projektov v okviru programa »Usposabljanje na delovnem mestu 2017/2018«.

Javno povabilo bo odprto najdlje do 30. 11 2018 do 12. ure oziroma do objave obvestila o predčasnem zaprtju zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev po kohezijskih regijah znotraj OS in/ali koledarskega leta; kvote so v JP objavljene po Območnih službah, programi se bodo lahko izvajali najdlje do 31.3.2019. Trajanje programa je enako kot doslej – 2 oziroma 3 mesece glede na zahtevnost delovnega mesta, predpisano minimalno število mentorskih ur je namesto 30 ur mesečno sedaj določeno v celotnem obdobju trajanja (2 meseca 60 ur, 3 mesece 90 ur).

V usposabljanje na delovnem mestu se lahko vključijo brezposelni, ki so:
• starejši od 50 let in prijavljeni med brezposelnimi najmanj 3 mesece,
• stari 30 let in več in prijavljeni med brezposelnimi najmanj 12 mesecev (dolgotrajno brezposelni),
• stari 30 let in več, imajo največ končano ali nedokončano osnovno šolo (ISCED 2) in so prijavljeni med brezposelnimi najmanj 3 mesece.
• posamezniki, ki se vključujejo na trg dela po zaključenem programu socialne aktivacije oziroma so v določenem obdobju v večjem delu zastopane v evidenci brezposelnih oseb

Kdo se lahko prijavi?
Ponudbo za usposabljanje na delovnem mestu lahko predložijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo, opredeljene v javnem povabilu (5. poglavje).

Delodajalce prosimo, da zaradi uspešnosti že pred oddajo ponudbe pri FURS-u preverijo, ali imajo poravnane obveznosti. To se preveri v aplikaciji eDavki na Vpogled v razkritje zavezanca za namen izpolnjevanja pogojev po ZJN.

Več informacij: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/usposabljanje-na-delovnem-mestu-za-predvidoma-4-000-brezposelnih




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.