SI / EN

INOVIRANJE IN UPRAVLJANJE IDEJ

Včeraj je RRA Zasavje s soorganizatorji – podjetniškim pospeševalnikom Katapult, Mladinskim centrom Zagorje ob Savi in Mladinskim centrom Trbovlje – v sklopu Zasavskih podjetniških Meetupov organizirala delavnico z naslovom Management idej. Delavnico je vodil mag. Primož Zupan, manager idej,  in direktor podjetja MBILLS, d.o.o..

Udeleženci so se na delavnici spoznali s t.i. verigo vrednosti inoviranja, raziskovali, kako se ideje ustvarjajo, razvijejo in širijo, kakšna je vloga Idea managerja, zakaj je njegova vloga ključna v organizaciji ter se spoznali z različnimi tehnikami razvoja idej.

Mag. Zupan je sicer kot prvi Idea manager v Sloveniji v podjetju Halcom, d.d. vodil interni inkubator za razvoj idej - Halcom Studio, kjer je bil zadolžen za razvoj in upravljanje idej od izbora in selekcije, do razvoja najboljših prototipov v najboljše produkte. Ob nastopu vloge Idea managerja je pričel z iniciativo Halcom=HIP House of Innovative People, ki spodbuja razvoj inovacijske kulture tako znotraj kot zunaj podjetja.

Upravljanje idej in vloga Idea managerja je v Sloveniji še nekoliko nepoznana, vendar organizacije vse bolj prepoznavajo njegovo vlogo kot ključno za razvoj njihovega delovanja.

Soorganizatorji Zasavskih podjetniških Meetupov vljudno vabijo na naslednji Meetup, ki bo predvidoma 22. novembra letos. Točna ura, lokacija in vsebina bodo znane naknadno.










Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.