SI / EN

Danes v Trbovljah 3. izredna seja Razvojnega sveta zasavskega regije

Trbovlje, 30. junij 2017 - Danes se je v Trbovljah na 3. izredni seji sestal Razvojni svet zasavske regije (v nadaljevanju RSR). Na seji so članice in člani Razvojnega sveta zasavske regije obravnavali predlog Zakona o načinu izgradnje infrastrukture in pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Srednje Save (vnadaljevanju zakon). Seje se je udeležilo 15 od 23-ih članic in članov Razvojnega sveta zasavske regije, štirje od petih zasavskih poslancev, člani Odbora Razvojnega sveta zasavske regije za razvoj energetike v Zasavju (v nadaljevanju OREZ), ministrica za okolje in prostor, ga. Irena Majcen, predstavnika HSE ter v.d. generalnega direktorja Direktorata za energijo na Ministrstvu za infrastrukturo, g. Jože Dimnik.

Članice in člani RSR, člani OREZ ter predstavniki lokalnih skupnosti in lokalnega gospodarstva so izrazili mnenje, da je potrebno pred vložitvijo predloga zakona vključiti vse tri lokalne skupnosti, gospodarstvo in vse zasavske poslance.
“Predlog zakona se ne more dati v obravnavo v državni zbor, v kolikor niso upoštevani predlogi popravkov in dopolnitev, ki so jih podale lokalne skupnosti in OREZ,” so enotno podali stališče župana občin Zagorje ob Savi in Hrastnik in županja občine Trbovlje.
Vsi trije so predlogu zakona izrazili podporo, vendar ob upoštevanju njihove zahteve, da se v pripravo dokončnega predloga nujno vključi tudi lokalne skupnosti.

“Predlog zakona mora biti nujno usklajen med vsemi deležniki že pred samo vložitvijo, saj gre za največji razvojni projekt v Zasavski regiji v zadnjih letih,” so bili enotnega mnenja vsi člani Razvojnega sveta zasavske regije.

Ta je na današnji sprejel sklep, da se oblikuje koordinacijska skupina za pripravo predlogov popravkov in dopolnitev na predlog zakona. Skupini bo predsedoval predsednik OREZ, g. Tomaž Trotovšek, vanjo pa bodo vključene lokalne skupnosti, Razvojni svet zasavske regije in Svet zasavske regije.

RSR je tako sklenil, da se vložitev predloga zakona prestavi na jeseni, saj je v tem trenutku za Zasavsko regijo najbolj pomembno, da so stališča glede vsebinskega dela zakona v prvi vrsti usklajene med vsemi deležniki v regiji.



RRA Zasavje (info@rra-zasavje.si)




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.