SI / EN

Ali kompetence (bodočih) zaposlenih ustrezajo kompetencam delovnih mest v Zasavju?

V torek, 17. oktobra, smo se udeležili posveta z naslovom "Ali kompetence (bodočih) zaposlenih ustrezajo kompetencam delovnih mest v Zasavju?".

Posvet je organiziralo Društvo za kadrovsko dejavnost Zasavja v sodelovanju z GZS OZ Zasavje, Steklarno Hrastnik d.o.o., Eti d.d., Zasavsko ljudsko univerzo Trbovlje, Srednjo tehniško in poklicno šolo Trbovlje in Centrom za socialno delo Zagorje ob Savi.

Na posvetu je dr. Nada Zupan z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani predstavila stanje na področju kompetenc v Zasavju, glede na izsledke raziskave OECD.
Mag. Staša Baloh Plahutnik iz GZS OZ Zasavje je predstavila razvoja človeških virov v SRIP MATPRO, kompetenčne modele pa sta predstavila Soniboj Knežak (Steklarna
Hrastnik d.o.o.) in Rosita Razpotnik (Eti d.d.).

O priložnostih za dvig kompetenc in svetovalni podpori za zaposlene sta spregovorili Polona Trebušak in Valentina Uran z Zasavske ljudske univerze, za zaključek pa je ravnateljica Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje predstavila, na kak način njihova šola prepoznava potrebe po poklicnih kompetencah v Zasavju ter kako se šola odziva na potrebe delodajalcev.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.