SI / EN

7. ZASAVSKI PODJETNIŠKI MEETUP - Kako ustvariti mednarodno podjetje?

Ni naključje, da bo tokratni Meetup gostil ravno Katapult- prostor, kjer mlada podjetja najdejo prostor in znanje bolj izkušenih. Katapult je bil namreč v letu 2016 ustanovljen s strani globalnega podjetja Dewesoft, ki ima sedež v Trbovljah. »Neobičajni podjetniški inkubator«, kot mu radi pravijo, je svoja vrata uradno odprl sredi aprila letos. Ustanovljen je bil ravno z namenom, da mladim podjetjem ponudi prostor, opremo ter bogato znanje in izkušnje za razvoj poslovne ideje, ki jih je Dewesoft pridobil v času svojega poslovanja.

Slovenska podjetja imajo zaposlene z veliko znanja, ki ustvarjajo dodano vrednost na trgu. Kljub temu pa se včasih zdi, da tega ne znamo unovčiti na način, da bi s tem prodrli na tuje trge. Kako torej produkt/ storitve lansirati na tuje trge?
Kako sploh delujejo mednarodni trgi?
Kaj bi lahko storila podjetja za to, da bi jutri izvažala več kot danes?

O izkušnjah o prodoru na številne tuje trge, o mednarodnem poslovanju, o tem, kaj so se naučili in česa ne bi nikoli več ponovili, bomo govorili z dr. Juretom Knezom (Dewesoft, d.o.o.) in g. Georgom Derisom, profesorjem podjetništva na univerzah Watson in Colorado v ZDA.


O dr. Juretu Knezu:
Nepogrešljiva polovica soutanoviteljskega dvojca podjetja Dewesoft, d.o.o.
Z Andrejem Orožnom sta pred 16-imi leti pričela snovati podjetje, ki danes svoje storitve in izdelke izvaža v 35 držav širom sveta.

FOTO: metinalista.si


O Georgu Derisu:
G. Deriso je profesor podjetništva na univerzah Watson in Colorado, mentor in trener start-up podjetij z bogatimi izkušnjami iz podjetništva, saj je v zanimivi poslovni karieri 10 let vodil podjetje Apple Avstralija, 6 let delal v podjetju AT&T, kjer se je naučil, kako se v podjetju ne posluje in ustanovil in vodil 9 start up podjetij.

FOTO: www.watsonuniversity.org 



Spoznaj Spacelink! (ob 17.00, Katapult)
Pred tokratnim Meetup-om se boste imeli priložnost srečati tudi z ekipo mladega podjetja Spacelink, ki je prostore za razvoj svojega produkta našel v Katapultu.
Predstavljajo se kot »ekipa 20 mladih inženirjev, ki konstruira in izstreljuje lastne rakete«. Kako so prišli do svoje ideje, kako jo razvijajo, kakšne so pasti pri začetnih korakih v svet podjetništva, kje vidijo priložnosti nadaljnjega razvoja njihove ideje in še več, boste imeli možnost slišati v torek, 9.5., ob 17.00 v njihovih prostorih na Katapultu.
Lepo vabljeni predvsem dijaki podjetniških krožkov, pa tudi vsi ostali zainteresirani.


Vljudno vabljeni v TOREK, 9.5.2017, ob 18.00 na Katapult (Gabrsko 12, Trbovlje).

Zaradi lažje logistike prosimo za PRIJAVE prek spletne prijavnice, najkasneje do ponedeljka, 8.5.2017.




Več informacij na info@rra-zasavje.si.



***
Zasavske podjetniške Meet-up-e organiziramo:
PUNKT – Laboratorij za kreativne industrije
KAMERAD – skupina zasavskih podjetnikov
Katapult
Mladinski center Zagorje ob Savi
Mladinski center Trbovlje
Regionalna razvojna agencija Zasavje




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.