SI / EN

RRA Zasavje je partner 3. Industrijskega foruma na Poljskem

Regionalna razvojna agencija Zasavje je partner na letošnjem 3. Industrijskem forumu, ki bo potekal med 8. in 10. decembrom 2017, v Karpaczu na Poljskem, kjer se bodo zbrali predstavniki poljske in evropske industrije in sodelovali v številnih razpravah, plenarnih zasedanjih, predstavitvah in tematskih sklopih. 

Vodilna tema letošnjega foruma so Smernice za obnovo in razvoj industrije v EvropiRRA Zasavje bo v sklopu tega organizirala razpravo z naslovom (R)evolucija nekdanjih industrijskih mest – spomini ali izzivi prihodnosti, kjer bodo gostje razpravljali o priložnostih in izzivih okolij, ki se srečujejo s postindustrializacijo.  

Forum omogoča številne priložnosti za razprave o ključnih evropskih industrijskih vprašanjih, kot so reindustrializacija, digitalna ekonomija, revolucija avtomobilske moči, podnebna politika, energetska varnost, sodobna in tradicionalna industrija, dotika pa se tudi vsega, kar je povezano s široko opredeljeno industrijo za prosti čas - turizem, kultura, zabava.
 
Več kot 700 gostov bo iskalo odgovore na številna vprašanja, ki so pomembna za evropsko gospodarstvo.  Kako lahko implementiramo ambiciozne evropske podnebne in energetske politike? Na kakšen način lahko okrepimo konkurenčnost evropske industrije? Kako lahko podpremo nacionalni kapital in družinska podjetja? Katere rešitve je potrebno uporabiti za boljše inovacije v industriji? Kako uporabljati intelektualni potencial Evrope, zlasti iz držav t.i. Nove Evrope?

Industrijski forum v Karpaczu bo letos organiziran že tretjič. V letu 2016 je srečanje pozdravilo skoraj 600 gostov - predstavnikov različnih industrijskih panog, kot so: energetika, gradbeništvo, rudarstvo, motorizacija, prevoz, IT, kemija, FMCG, farmakologija, varstvo okolja, turizem, predstavniki javne uprave, vlad, znanstvenih centrov, think-thankov, strokovnjakov in novinarjev iz Poljske ter tujine. 

Po besedah ​​poljskega podpredsednika vlade in ministra za razvoj in finance Mateusza Morawiecka so takšna srečanja zelo pomembna, saj pomagajo najti najučinkovitejši model gospodarskega razvoja na Poljskem.
2. Industrijski forum l. 2016je bil nagrajen s strani Cedrob SA ("Družba Industrijski forum") in Agencije za industrijski razvoj ("Zavod Industrijski forum").

Organizator industrijskega foruma je Inštitut za vzhodne študije,  gostiteljsko mesto pa je Karpacz. Glavni partner je Spodnješlezijsko vojvodstvo.









Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.